dilluns, 25 de maig del 2009

Nou (Barris)


Resultat:
Nou Barris-Barcelona (24/05/09): 4/7, 3/7, t/6n, p/5


Quatre i tres de set, torre de sis neta i pilar de cinc. Impossible anar més enllà, faltaven molts castellers. Motius? Diversos, segur. I comprensibles la majoria, és clar. No entrarem a analitzar res aquí sinó que ho farem a les reunions de treball de la Junta, que per això estan. Tot i això, a nivell general, sembla que hi hagi una certa desil·lusió per no haver pogut portat a plaça, ja, algun castell de vuit.


És cert, l'hem anunciat a bombo i plateret, perquè fa temps que treballem i pensàvem que els podriem veure al mes de maig. La planificació ho marcava i els assajos de seguida donaven bones vibracions. Però també és cert que hem hagut de fer molts retocs i ajustar-nos a situacions que no ens havíem plantejat, molts de nosaltres, que podrien passar d'una forma tant accentuada. Error de principiants que assumim i que intentarem rectificar.


Però bé, com algú ens deia l'altre dia, cap èxit és un regal i totes les fites tenen llargues pujades o dures travessies del desert que cal superar. Mentalitzem-nos tots i totes d'això, però no dubteu que si ens mantenim en la nostra línia, posarem, tots i cadascún de nosaltres, la colla on ha de ser.


Comentari final sobre la torre de sis neta d'ahir. Va ser molt celebrada per la colla ja que hi debutava l'Aina a segons. Es va demostrar que la de set està a punt d'anar a plaça el dia que siguem unes quantes camises més a la pinya. Ànims Xicots!

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Totalment d'acord amb que cap èxit és un regal, i també amb que va ser un error anunciar castell de vuit a bombo i plateret.
Aquesta torre de 6 neta demostra que tenim molts bons castellers, amb una setmana s'ha assajat i ja s'ha fet. Felicitar a l'Aina pel seu debut espectacular a la torre, ara ja no la podrem considerar la terç dèbil del 4/8. Suposo que algú del pom de dalt també debutava, oi?

Sr. Xicot ha dit...

Bé, del pom de dalt l'acotxador feia la seva primera torre, però ja ha fet altres castells.

M.C ha dit...

Hola x, hola sr. Xicot, vull felicitar-vos, pel vostre analisis estructural, sistematic, pero al-hora malauradament individualista. Ei!, totalment legitim, nomes faltaria. Mireu la torre de sis neta la vam fer la colla, ben es cert que debutaba algun casteller/a, al tronc "quina novetat", aixo es ni mes ni menys el que es porta treballant desde principis de temporada, sent consecuencia de una bona planificació a mes de una fé ferma, en aquest canvi de xip. Al-hora de funcionar tecnicament. Pot ser em vaig precipitar anunciant un castell de vuit, de debo que no es prudencia, no es ingenuitat, es il-lusió, fé, pero sobre tot proposar un taranna engrescador, per superar d´una vegada aquest element psicologic meitat tabú, meitat por, que fa que la nostra colla per inercia sempre dona la sensació de que cada any començem de nou amb tots els ambits, aixo es desde el meu punt de vista un taranná d´obsolescencia que frena qualsevol impuls de fer un pas definitiu per ser-hi a l´olimpo del mon casteller. Apreciats companys po-dem ser el que vol-guem ser, nomes ens cal creure en les nostres posibilitats, agermanar-nos amb l´ambició, l´il-lusió, la superació i qualsevol element constructiu que vol-guem afegir, deixem de personalitzar-ho tot i disfrutem col-lectivament tots plegats. Tinc ambició de colla nomes. Anims i anumt.

Unknown ha dit...

Hola M.C., no estic d'acord amb el que dius. Que la torre de sis neta va ser consecuencia d'una bona planificació? Pero si l'Hill i el Barrera només han pujat a la torre l'última setmana d'assaig. La qüestió és que s'ha fet i ja està, però no diguis que és fruit d'una bona planificació, si us plau.
I sobre lo d'anunciar tant el castell de vuit, enlloc de proposar un tarannà engrescador com dius tu, el que ha fet és que tota la gentada que erem als assajos a principi de temporada ara ja no venen, potser decebuda per no fer lo anunciat.
S'ha de transmetre ilusió i ambició, però tocant de peus a terra. I treballar molt per a que vingui més gent i tothom se senti a gust a la colla.
Ah, i sobre la teva valoració d'analisis estructural, sistematic, pero malauradament individualista, crec que no t'ho mires bé això. Destacar castellers de tronc que pujen per primera vegada a un castell sempre s'ha fet i sempre es farà, i no per això deixa de ser un èxit colectiu.
Tot i això, estic d'acord amb la teva última frase: ànims i amunt.

Sr. Xicot ha dit...

M.C i x: gràcies per animar el bloc i fer-ho com ha de ser, intercanviant opinions de forma educada i respectuosa.

Poca cosa diré, només comentar que no sé si aquesta torre es fruit de la planificació o no. El que és un fet és que aquesta planificació existeix, hi és, i això ja és molt. Una altra cosa és que es pugui seguir al peu de la lletra, però almenys s'intenta.

Si us hi fixeu, s'han fet molt poques torres a assaig abans de la setmana passada i això, tot i que dóna sensació de no-planificació, ja estava previst així. L'Aina ha provat la torre, durant els mesos previs, amb diferents terços, que jo recordi al menys tres: en Pasqui, en Quim i l'Hill (no sé si amb l'Iván també). Fer això també és planificació i crec que estareu d'acord amb mi que amb l'Hill, al darrer assaig, es va parar molt bé.

Ànims perquè tenim la torre de 7 a tocar.

Anònim ha dit...

hola xicots, parlem de tronc, pero recordem també que hi havia un dos que debutava. Recordar també que els castells els fem tant els que pujen com els que estem abaix patint

Sr. Xicot ha dit...

Anònim, crec que tothom està d'acord en que tan importants són els que pujen com els que formen el peu, el qual dóna suport i seguretat al castell.

L'HORA A VILAFRANCA


TRADUCTOR

ENS SEGUEIXEN

EN FORMEM PART

EL NOSTRE JOC

MITJANS DE COMUNICACIÓ

ENS HAN VISITAT

contador de visitas
 

© 2009 - Dissenyat per | MIRATGE COMUNICACIÓ - Tots els drets reservats