dimecres, 10 de juny del 2009

Diada del Firal - 1er. Memorial Joan Sol


Serà aquest proper diumenge 14 de juny. A l'anomenada des de fa uns anys Diada del Firal, li hem volgut afegir el títol de Memorial Joan Sol, sempre d'acord amb la seva família que ha vist la idea amb bons ulls.

Com va dir la seva néta, la Mar, volem i desitgem que sigui un petit homenatge en memòria de tots aquells que van viure i van treballar pels castells en anys difícils, en època de postguerra, als anys 40, 50, 60... Fa pocs mesos ens deixava en Pere Català, un altre històric. I molts altres que ja no hi són: l'Emili Miró, en Jan Julivert,... Una època en la que amb la fe i el carisma d'una persona, moltes vegades, es movia a tota una colla a intentar els primers castells de vuit del segle XX.

Diumenge, els Sagals d'Osona, els Xiquets del Serrallo i els Xiquets de Tarragona ens faran costat a plaça. Des d'aquí volem aprofitar per demanar disculpes als matalassers ja que TV Vilafranca els ha omès en la ressenya d'agenda que ha fet en el programa Va de Castells d'ahir, en cap cas imputable als Xicots de Vilafranca.

Salut i bons castells a la Diada de diumenge!!! Xicots: som-hi tots i totes a fer mans a plaça!!!

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Abans de que algú faci un escrit com l'últim titulat "amb dignitat" i abans de que algú altre digui coses tipus "falta sang", "la gent no s'ho creu", "es culpa de la canalla"...., deixeu-me dir la meva opinió. I la dic perquè n’estic fart de sentir dir que tècnicament s’està fent tot molt bé i que la culpa sempre és dels altres.

Deixant de banda tot el que portàvem de temporada en la que no crec que s’hagués realitzat cap prova de 3/7ag, i analitzant exclusivament l'assaig de divendres i l'actuació de diumenge, després de veure com van anar les tres proves de 3/7ag de l'assaig poques colles haurien triat el 3/7ag com a castell de sortida, en si poques colles o gairebé cap haurien portat a plaça aquest castell amb només un dia d’assaig, i menys si parlem de planificar bé la temporada. Però posats a portar-lo a plaça per donar-li algun al·licient per part xicotera a la Diada, sortir amb aquest castell va ser un error tècnic garrafal. I després de la caiguda, passar ronda sense no ser capaços de fer cap castell tenint tres colles que actuaven després de nosaltres, va evidenciar una falta de control de tot plegat bastant lamentable. Tècnicament un 0.

La Diada socialment-organitzativament un 10: botifarrada, cercavila i traca. Felicitats. Però no oblidem que som una colla castellera i que la nostra raó de ser són els castells.

No vull que això es converteixi en una polèmica agria plena d’insults com acostuma a passar als fòrums d’internet, simplement dono la meva opinió per a que els responsables de la Colla reflexionin sobre que s’està fent bé i que s’està fent malament, i si no estan d’acord amb mi doncs endavant, però crec que estem en una dinàmica negativa molt preocupant.

Sr. Xicot ha dit...

Estic bastant d'acord amb tu sobre l'errada de sortida, x. A partir d'aquí van aparèixer molts nervis i no es va estar a l'alçada, com amb el castell de repetició. Acabo de fer un post sobre la diada d'ahir i espero i desitjo que la Junta Tècnica sabrà rectificar les seves errades.

Jo també espero que això no es converteixi en un fòrum ple d'insults i per això estaré vigilant a eliminar qualsevol opinió que sigui irrespectuosa envers les persones i/o l'entitat. Aquí hem de debatre de forma plural i sana.

L'HORA A VILAFRANCA


TRADUCTOR

ENS SEGUEIXEN

EN FORMEM PART

EL NOSTRE JOC

MITJANS DE COMUNICACIÓ

ENS HAN VISITAT

contador de visitas
 

© 2009 - Dissenyat per | MIRATGE COMUNICACIÓ - Tots els drets reservats