dilluns, 15 de juny del 2009

Bufetada.


Resultat:
Vilafranca del Penedès (14/06/09): i3/7a, 4/7, t/6, 2p/4. A la cercavila: p/4, p/4


Ahir
el Projecte Nou que impulsem a la colla va rebre diverses bufetades, alguna d’elles molt dura.

La primera bufetada ja l’hem tastada però ahir encara va ser més evident: estem sense canalla. I n’hem de fer de nova. I això és feina, sobretot, de l’Àrea Tècnica de la colla i ara ja de tota la Junta i de tothom que hi pugui donar un cop de mà.

La segona bufetada, la caiguda del tres de set amb l’agulla. Si l’haguéssim fet hagués estat, sens dubte, un petit revulsiu. Ara mateix, qualsevol castell superior al tres de set és un repte per a la colla. Si mirem només unes setmanes enrera, amb els assajos que estàvem fent i els castells que estàvem assolint, no hauríem d’estar així. No s'entén. I estic segur que en això hi intervenen molts factors, alguns d’ells responsabilitat nostra directa però d'altres externs.

La tercera bufetada és la més dura: la d’aquells i aquelles que no estan amb el projecte que plantegem i que, directament, en són contraris. El pitjor que ens podia passar no és que alguns no sumessin, pels motius que siguin, per fer avançar la colla sinó que, directament, restessin. Ha passat i és una veritable llàstima.

Sap molt de greu per tota la gent que està treballant, i molt, per a la colla. També per la que hi ha treballat. Hores i hores de feina per a uns resultats que, malgrat en moltes activitats i iniciatives estem obtenint èxits rotunds, els castells, l’activitat essencial de la nostra entitat, no estan arribant. Hi ha molts esculls i, tot i que n’hem superat ja alguns, estem arribant a un punt que qualsevol petit problema es magnifica molt i fa molt de mal.

Tot i això, evidentment, cal confiar en la colla i en la seva Junta. Cal rectificar allò que faci falta però mantenint una línia coherent i els valors bàsics del projecte que defensem, que per això som aquí. I cal demanar responsabilitat a tot el gruix de la colla i entendre que, ni que només sigui per la camisa i l’escut, tots, del primer a l’últim, ens hem d’empassar moltes coses i posar-nos, d’una vegada, el “mono” de treball i anar a per totes.

Ànims a tothom!!! El global de les activitats d’ahir va ser un èxit: l’esmorzar, la tronada,... La setmana vinent anem a Comarruga, amb els Nens i els Moixiganguers d’Igualada. Després, per tothom qui vulgui apuntar-s’hi, anirem a la platja. Ens veiem a assaig.

19 comentaris:

Anònim ha dit...

Sincerament hi ha gent que per mi no estima els Xicots ni la camisa vermella, hi ha moments bons i moments dolents i s'ha de estar junts tirant endavant per molt negre o clar que sigui.
Jo vaig a fer castells i ha pasar-m'ho be, i no a mira ni a criticar, ni enfonçar la colla per agonïar de poder. Perque la sensació que es donar desde fora es que hi ha 4 persona que volen dominar la colla i estan encontra que la colla sigui una colla de 9.
Estic esgotat de veure els corrillos fent llenya de la colla, pero lo pitjor es que no es queda aixo en un bar, en una cantonada sino que a plaça es posen camisa i ha mirar i.(sense comentaris).... A plaça per mi som els Xicots, i no fulanito ni menganito i si algu te de dir algo que ho digui davant de tothom i no perjudicant com s'esta perjudicant la camisa vermella.
Amunt XICOTS!!!!!!!!!!

Anònim ha dit...

Company del comentari anterior, estic d’acord amb tu que hi ha gent que no estima els Xicots ni la camisa vermella, sobretot de fora de la colla, i de la pròpia Colla segurament també n’hi hagi algun tot i que amb els noms no ens posaríem d’acord.
També crec que tots els que portem camisa vermella volem fer castells de 9, i que tots anem a fer castells i a passar-nos-ho bé, lo qual aquest any no passa gaire sovint.
Lo millor que li podia passar a la Colla va ser la irrupció del grup de gent que va fer possible el “Projecte 9”, la renovació sempre és bona. A nivell de la Junta Social està clar que el projecte funciona. El que ja no tinc tant clar és si a nivell de castells les coses s’estan fent bé: no surten els castells, castellers de tronc que no venen o que han plegat, la canalla no vol pujar, castells que s’assagen un dia i ja es porten a plaça, de ser molts als assaigs de principi de temporada a ser quatre gats últimament, desmotivació,...
Els “corrillos” sempre han existit i sempre existiran, però si les coses es fessin bé no tindrien cap importància. I sobre els que es posen camisa i no es posen a les pinyes, això no és d’aquest any, sempre n’hem tingut de gent així.
Crec que quan les coses no funcionen no n’hi a prou amb buscar les culpes a fora, un també ha de mirar-se el melic i solucionar el que no fa bé.

Anònim ha dit...

Amb tot el meu respete, teniu un gran projecte (el vostre 9) i un gran problema (el Miquel Canton o cap de colla). O feu canvis ja, radicals, o aneu a la mort de la colla. Parlo en nom de més d'una desena de castellers i ja sabeu qui sóc.

Anònim ha dit...

Hi havia molt de risc en el projecte sobretot despres de la temporada anterior que va ser nefasta. Aviat es va dir que castells de 9 però els castells de nou es fan sobre una base sòlida que no tenim. Potser tindriem que apendre de altres colles que ho han conseguit.

Cesc ha dit...

Doncs jo soc dels que pensa que es digui Manel Canton o es digui Fulanito, s'ha de deixar que l'equip directiu ho provi. I si amb 2 anys no s'obtenen millores, s'invita a l'equip a dimitir o a canviar, pero no a posar pals desde el començament...Que bé que s'ho deuen passar a cal Lagartus....llàstima per la Colla...
Ànims, i molta paciència. Ja se sabia que seria un any duret!

Anònim ha dit...

Com a Xicot i com a membre de la Junta directiva d'enguany, haig de reconèixer que no se'ns posen les coses gens fàcils.
És molt dur veure com membres de la Colla, alguns ex cap de colla, gent implicada en anteriors Juntes; que saben i coneixen lo complex que és tirar endavant amb la Colla, no només no donen suport (cosa que és del tot respectable) sinó que la seva missió aquest any és procurar crear mala maró, fer viva una guerra de guerrilles entre els membres de la pròpia Colla.
Només vull recordar que, el Projecte nou va ser votat en assamblea i va ser recolzat per més d'un 66% dels membres de la Colla.
Amb tota franquesa, fa bastants anys que estic a la Junta i mai m'havia trobat amb una situació com la que passem. Mai s'havia tirat un projecte amb tanta il·lusió i ganes, amb tant d'esforç com el que estem fent aquest any. Segur que fem errors i de segur que en farem més. Però dels errors se'n aprèn i se'n pot parlar.
Serà una llàstima que, gràcies a un grup de maleducats que no s'estimen la Colla tot aquest esforç i ganes quedin en no res.

Visca, visca, XICOTS!

gabi ha dit...

Convido a l´administrador del blog, que per deixar l´opinio , es tingui que registrar una identitat, per que si no aquet blog, es pot convertir , en un altre font de mal rollo dins la colla i ja en tenim prou!!!!
es facil parlar desde l´anonimat, ja sigui per be o per malament, i crec que l´ultim que ens fa falta es lleçar opinions pernsonals darrera d´un anonimat.
Qui vulgui dir la seva , crec que la junta social que hi ha ara es prou oberta com per que cada xicot pugui expresar la seva opinió.
I qui tingui la solució per poder tirar endevant la colla que la digui, perque per moltes voltes que hi donu jo no la trobo.

gabi

Anònim ha dit...

Veig que el tema està animat, espero que tot el que es diu aquí serveixi per a trobar solucions. El Projecte Nou és molt bo socialment, funciona i pinta molt bé, però tècnicament pinta fatal. Ens van vendre la moto que agafariem referents de les colles grans, que havien anat a veure com assajaven, però a l'hora de la veritat això no es veu quan assajem, i a més a més ve el Serrallo -amb tot el meu respecte cap a ells- i ens repassa. Ens van vendre modernització, i tot el que he vist de modernor és un pitu amb comandament a distància i la torre de sis amb segons de castells de vuit. Ens van vendre que aplicariem no sé quina psicologia amb la canalla, i resulta que ara els més petits ja no volen fer ni castells de set, i cada setmana repeteixen que es culpa de la canalla. Ens van vendre que era un projecte integrador, i la gent de tronc va marxant sense que ningú faci res per evitar-ho. Ens van vendre que hi hauria una gran planificació, i a l'hora de la veritat assajem només un dia el 3 de 7 amb agulla i ja el tirem a plaça. Vam anunciar a tort i a dret castells de vuit a les primeres actuacions, i ni de casualitat. Últimament el cap de colla ens diu a tots els xicots que no tenim sang, i així sempre va tirant pilotes fora enlloc d’assumir la seva responsabilitat. Aquest diumenge després d’espifiar-la amb l’elecció del castell de sortida no va saber ni acabar amb tres castells, imperdonable, en Joan Sol no es mereixia aquesta actuació en el seu primer memorial. Sort de l’organització, esmorzar, cercavila, traca i lliurament de records que va salvar l’esdeveniment.
Crec que la junta actual no en té cap culpa de tot això, a ella també li van vendre la moto igual que a tots els seus votants. La solució només la té la propia junta, són el únics que poden fer moviments sense provocar una trencadissa general que ens condemnaria directament a l’infern. Els altres l'únic que podem fer és seguir anant a assajar i a les actuacions tot i que la motivació va minvant dia rera dia. El que sembla evident és que necessitem un canvi, si no es fa res continuarem en caiguda lliure. Diuen que rectificar és de savis. El Projecte Nou és vàlid, però cal un moviment de peces.

guapo ha dit...

Ei Xicots!!! estic molt cansat, més d'un ja hem va avisar fa unes setmanes que no ho aguantaria aquest ritme (precisament un ex-cap de colla). us agradi o no el Canton és el nostre cap de colla el varem votar i sino perque vareu votar que sí aquest projete? i entre tots hem de fer que els xicots tirin endevant i sense fer rodar caps. no patiu tota aquesta gent que no esteu d'acord amb el Manel canton, perquè us asseguro que al final plegarà, però poseu-vos el cap que si el Canton plega jo també ho faré i segurament molta més gent de la que us penseu; el projecte9 l'hem creat per tots vosaltres amb molta il.lusió, ganes... però m'importa un pito si la social funciona el 300% si resulta que despues no podem fer castells i sí que el cap de colla a reconegut que ell a fallat però molts de vosaltres que tant critiqueu heu parat a penssar el mal que ens heu fet i lo que heu arribat a fallar també per la colla, creiu que es normal que els sagals d'osona s'apiguen que s'està ridiculitzant el nostre cap de colla perque membres de la nostre no paren de dir que això que està fent és patetic? el qui no es vulgui implicar a tirar endevant aquesta colla que no s'impliqui siusplau i ens deixi treballar al menys fins a finals d'any, però siusplau deixeu-nos treballar com jo he deixat treballar a les demés juntes i col.laboran amb tot el que he pogut. I sino és molt fàcil cony!!! presenteu una moció anticipem eleccions us presenteu tots aquests que ho veieu tant fàcil i punt i tornarem a ser feliços. Però feu-ho aviat perquè jo no aguantaré aquesta pressió i no ser perquè però més d'un tampoc l'aguantarà aquesta pressió.

Anònim ha dit...

Si pero si tenen que haver canvis sisplau que no torni lo de l'any passat. Per favor tinguem seny.

Sr. Xicot ha dit...

Voldria afegir 2 coses:

1) La qualitat dels assajos depèn de TOTS i CADASCÚ dels Xicots i Xicotes. No només d'un cap de colla. Quan veus ex-dirigents de la colla al bar durant l'assaig, gent amb actitud negativa i crítica durant tot l'assaig, gent que no vol venir fins que no marxi qui tots sabem (fent un pols a la colla), gent que pretén condicionar la tècnica com es feia abans i com que no pot agafa i plega, gent que arriba a les onze de la nit perquè sempre ha arribat a les onze, etc. Està bé l'autocrítica, la tècnica l'està fent, però no tot és culpa d'ella, eh! Que cadascú pensi què ha aportat CASTELLERAMENT al Projecte Nou i faci examen de consciència. I vegi el que realment ha passat des de que feiem uns assajos de bandera fins als darrers assajos i si això és culpa només de la tècnica o també hi intervenen d'altres factors...

2) Felicitar als opinadors del bloc pel respecte i coherència de les opinions donades.

Sr. Xicot ha dit...

Ah, i una darrera cosa:

La colla la fem un a un, del primer a l'últim, amb la nostra actitud, la nostra col·laboració, el nostre esforç, la nostra crítica (si pot ser constructiva), el nostre acolliment als nous...

Si ens creiem el que podem fer, ho farem. Si no ens ho creiem, no farem res. Això és així i així serà. El Projecte Nou té una línia coherent que pretén portar la colla al capdavant del món casteller i l'estem seguint. I la seguirem, rectificant el que veiem que no funciona, mentre estiguem al davant.

Els Xicots serem el que vulguem ser.

Ànims a tothom que això anirà bé!

Cesc ha dit...

Que no torni lo de l'any passat, pero lo d'aquest any tampoc es "bo" per uns quants-bastants. Clar, com que als Xicots tenim per triar i per remanar, doncs apa, que passin els següents motivats per tirar un projecte endavant!De debó, lo nostre és greu...

I al anònim de "17/juny/2009-00:08" dir-te que em sap molt de greu que pensis així. La moto que et van vendre, evidentment que no funciona si la colla, ja de per si poc numbrosa, li posa pals a les rodes, desde abans de les eleccions, desde els primers dies i durant els primers mesos. Evidentment que la gent marxa o es cansa i es desmotiva, si 5, 10, 15 o 20 Xicots super importants per la colla no li doneu el suport MINIM. Que ja no espero un gran suport, però si el mínim per probar si el Manel Cantón i les seves idees són tant dolentes com dieu.
Jo de veritat, espero que tan ell com tota la Junta actual aguantin, pq s'els hi ha de donar 1,2 i 3 oportunitats aviam com ho fan i com ho arreglen.I que al final són la pesta, doncs sense cremar la gent, es busca una sortida conjunta, pel bé de la Colla.

Es curiós com es repeteix l'història a casa nostra. El primer cop que vam fer el pd6 a l'història, la colla va acabar molt malament i casi desapareix. Es diu, que amb BCN92 es va aconseguir fer reviure la Colla, i curiosament crec que molts dels crítics, sabeu millor que jo de qué us parlo.
Ara, uns quants mesos ja desprès d'haver tornat a carregar el pd6, i descarregar-lo a assaig (i ja en decadència a nivell social), sembla que estiguem de nou en la mateixa línia.
En aquest cas, espero que Madrid2016 sigui una realitat, pq sinó aquest cop això ja no ho salva ningú...........

Crec que alguns haurieu de prendre una mica de distància, i preguntar-vos si realment no esteu anant massa lluny, i si encara sou a temps de parar la bola..

Força Xicots?

Sr. Xicot ha dit...

Cesc: i tant que aguantem la Junta actual. Després de la reunió de Tècnica i Caps d'Àrea de dilluns passat, està claríssim el suport al Cap de Colla i estan confirmades les accions a fer.

El problema és sempre el mateix: els Xicots no hem aconseguit tenir ESPERIT DE COLLA, parlo en general, evidentment. El dia que tinguem aquest esperit, essent de Vilafranca com som i estimant els castells com els estimem (perquè jo estic segur que fins el més crític dels crítics estima moltíssim els castells i els Xicots), aquell dia, serem una colla gran.

Mentrestant, hem de tenir paciència i treballar incansablement.

I si, Cesc, ara més que mai: FORÇA XICOTS!

MARGARIDA ha dit...

De vegades les coses no surten com un voldria, però jo el que més valoro són les intencions. Tots els de la junta tenim intenció d'ajudar i col·laborar perquè aquesta colla tiri endavant. El què no puc tolerar són les males intencions, la falsedat i la hipocresia, i aquest any, malauradament, he vist les tres coses.
La tècnica es va equivocar, però ja ha assumit i ha reconegut els seus errors. Però jo em pregunto: què té d'estrany que la tècnica s'equivoqui? que potser és el primer cop que passa? Em sembla que no. Per tant, si veiem que la tècnica s'equivoca el primer que hem de fer és comunicar-els-hi directament.
L'error que va cometre la tècnica es pot perdonar, però jo, personalment, no puc perdonar a aquelles persones que van disfrutar veient com el castell queia.
Convido a totes les persones que van passar-se tot el diumenge criticant i fent comentaris verinosos a aportar solucions, perquè no us equivoqueu: SI SABEU COM ES PODEN MILLORAR ELS NOSTRES CASTELLS I NO HO COMUNIQUEU A LA TÈCNICA, SEREU ENCARA MÉS CULPABLES QUE ELLS.

Anònim ha dit...

Es molt dificil deixar de remenar les cireres oi?, per favor que es veu una hora lluny, la consigna, "BOICOT, BOICOT y BOICOT".
Assatjos de festa major i diada al mes de març i l´abril, que pot ser era un altre equip tecnic?, quan la colla a fet aixo?. Dues diades a Vilafranca totes dues rebentades.
No ens preneu per tontos, aixo si os dic a tota la junta, no heu de deixar passar ni una mes.

Anònim ha dit...

Ei! tranqui! que aixo ja se sap, Tots? no ho se, que els hi diguin al visitans del Serrallo i el Vendrell, quan la colla actuava. o als que venen als assatjos-bar a queixar-se de tot, o els que venen als assatjos a "despotricar" sense parar del nostre cap de colla, per favor no facis servir les paraules BOICOT i TONTO.
Pd: amb aquestas circunstancias el Manel Canton i qualsevol altre tambe faria castells, m´agradaria veure..... junta anims.

Sr. Xicot ha dit...

Si us plau. No comencem amb insults que no porta enlloc. Respecte.

Guapo ha dit...

només una cosa molt sencilla, tots aquests que dieu que per culpa del Canton no es fan castells, jo us faré una pregunta:
Sabeu quina quantitat de persones erem avui a l'assaig?
jo ho contestaré molt rapidament,
29 persones contan canalla i tot. A carai que és bonic posar més llenya al foc,i reventar al personal, perquè no veniu? a és veritat... esteu en contre del nostre cap de colla i això passa per sobre de tot. Quina llastima...
jo crec que si ens deixem de palles mentals i perdoneu l'expresió, els xicots d'avui fins a finals de temporada podrem triomfar ( amb l'ajuda de tots, esclar) i la resta de vilafranquins que es preparin perque entre els xicots de tota la vida i els que encara portem panyals farem dels xicots una de les millors colles de castellers del mon.

L'HORA A VILAFRANCA


TRADUCTOR

ENS SEGUEIXEN

EN FORMEM PART

EL NOSTRE JOC

MITJANS DE COMUNICACIÓ

ENS HAN VISITAT

contador de visitas
 

© 2009 - Dissenyat per | MIRATGE COMUNICACIÓ - Tots els drets reservats