dilluns, 26 d’octubre del 2009

Kinzena Poetika.


La setmana passada va ser la primera setmana de la Kinzena Poetika, quinze dies de poesia en diferents locals i espais de la vila, sempre lligats amb el tipus de recital poètic que s'hi farà. Un certamen que arriba a la seva novena edició amb el lema "Sempre hi haurà poesia".

A Cal Noi-Noi, la sala d'assaig, va acollir el recital de dissabte passat al vespre de la Kinzena, a càrrec de tres noies que, darrera el nom A Manta, van presentar l'espectacle Deixeu parlar la terra. Cal Noi-Noi feia goig, de veritat. I es van acabar les cadires, una seixantena de persones van venir a presenciar l'acte, de les quals només quatre érem de la colla. Amb el bar tancat, s'entrava al local pel llarg passadís lateral i s'arribava a un espai únic, íntim, silenciós i calm per sentir la música i la veu femenina descrivint-nos el patiment de la terra, la destrucció dels camps i de la forma de viure a l'horta valenciana, mentre observàvem fotografies que ens feien més propers els textos. L'acordió diatònic, la dolçaina, les simbombes i altres instruments també van sonar entre les parets que normalment acullen les veus i els crits de la colla al muntar un castell o, també, al celebrar-lo. Els aplaudiments, aquesta vegada, van anar a les tres noies que actuaven.





A més, dijous passat, el nostre actual cap de colla va ser protagonista de la Kinzena ja que va ser l'encarregat de cantar les Cançons de companyia, recital que va tenir lloc a l'Auditori del Vinseum. Eren ell, a la veu i guitarra,i el seu germà David, un crack tocant, al piano de cua. Va ser un recital preciós, de nivell, que va agradar molt als assistents i que va ser llargament aplaudit en una llarga ovació final. Felicitats, doncs, al cap de colla per la seva vessant musical que compatibilitza amb la castellera.



Punxa aquí i accedeix a un blog de poesia on es poden veure vídeos i poemes de la Kinzena Poetika. No us el perdeu!!!

2 comentaris:

Subrrealista!!! ha dit...

Té tota la raó,sr.Xicot,els meus post ultimament no són gaire lluits,però vosté tampoc s´hi llueix gaire,més aviat s´assembla al blog de vilafranca televisió...jejeeje

Sr. Xicot ha dit...

Bon dia Sr. Subrrealista!!!

També té raó vostè. M'ha sortit un post bastant ensopit... Però mira, el Sr. Xicot també té dies poc inspirats... :-)

L'HORA A VILAFRANCA


TRADUCTOR

ENS SEGUEIXEN

EN FORMEM PART

EL NOSTRE JOC

MITJANS DE COMUNICACIÓ

ENS HAN VISITAT

contador de visitas
 

© 2009 - Dissenyat per | MIRATGE COMUNICACIÓ - Tots els drets reservats