dimarts, 6 d’octubre del 2009

Gira que gira.


Darrers dies molt intensos, massa intensos. Passen coses, i més coses, i més coses...

El bar de Cal Noi-Noi: de cop i volta rebem la notícia de què la professional que ha portat el bar durant els darrers mesos no obrirà més, que ho deixa, que s'ha cansat i que, per diferents motius, ho deixa definitivament. Paral·lelament comencen a treure fum els mòbils, trucades i missatges demanant info, visites -inesperades- al local per part de persones interessades. Caram, les notícies volen a velocitat llum!!! (jo em pregunto sempre: perquè no volen igual de ràpid les bones notícies, o els horaris de les sortides que tenim, o altres que interessa molt que corrin?). De moment, oficialment, la Junta no hem dit res. Sabem la dificultat de solventar la situació de forma ràpida i ben resolta, però hi estem treballant de valent i, si podem, marcarem nosaltres el ritme dels esdeveniments. Pel bé del bar i, per extensió, de la colla.

L'acord de col·laboració amb Caixa Penedès: un bon acord que sorgeix a partir d'un pla de la Generalitat amb el títol genèric "Intercanvi de Nous Ciutadans" sota el qual, els Xicots, hem creat un projecte de tallers i xerrades per a persones recentment arribades al nostre entorn, siguin catalans o no. El projecte duu el títol "La colla castellera com a eina d'acollida". El més important és la interacció, l'intercanvi... i que serveixi per incrementar la base social de la colla. Haurem de fer molta campanya entre ajuntaments, entitats, instituts, escoles, associacions veïnals, etc. per assegurar la participació d'un nombre important de persones en aquestes activitats (en preveiem unes 200-250 persones en sis mesos) i ja hi tenim un dissenyador treballant-hi. Si es queden a la colla 40 o 50 persones, d'aquestes 200, això seria oxígen que ens permetria augmentar el nostre múscul social i casteller. La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) ja s'ha posat en contacte en nosaltres per demanar intercanvi d'informació de l'experiència i oferir-nos suport material.

Els nous estatuts de la CCCC: és un tema que pensem que farà parlar els propers mesos. Els Xicots hi hem presentat un document amb quatre al·legacions a sengles articles d'aquests estatuts, dues de les quals son al·legacions importants, de fons, i que van en el sentit de garantir la igualtat entre colles i la rotació de les mateixes en la Junta de l'entitat. No sabem quantes colles n'han presentat ni que han escrit però ens ha arribat a les orelles que molt poques, no més de cinc colles. Desinterès? Males dates per plantejar això? Manca de temps? Tema farragós? No ho sabem.

La roda no para de girar, i girar, i girar...


L'HORA A VILAFRANCA


TRADUCTOR

ENS SEGUEIXEN

EN FORMEM PART

EL NOSTRE JOC

MITJANS DE COMUNICACIÓ

ENS HAN VISITAT

contador de visitas
 

© 2009 - Dissenyat per | MIRATGE COMUNICACIÓ - Tots els drets reservats