dilluns, 13 de juliol del 2009

Igualada.


Resultat:
(Igualada, 12/07/09): 5/7, id t/7, id 4/7 n, p/5.


Igualada va ser ahir una diada per oblidar. Plaça desangelada, calor,... Vam tornar a ser poca gent i tothom va veure que la nova canalla encara no està apunt per a fer castells grans com la torre de set o castells de vuit. És una realitat com un temple. Però també tothom va veure, tan a l'assaig de divendres passat com el diumenge a plaça, que tenim els troncs dels castells molt bé. Divendres, posar acotxador a un 3 de 7 net i a un 4 de 7 net í aguantar els castells dalt i descarregar-los amb certa tranquil·litat, no és "moco de pavo". Però manca la cirereta del castell: una canalla fina, ràpida, menuda i valenta.


Cal que l'Àrea Tècnica posi en marxa aquelles mesures que portin la colla a fer un salt. Estem a punt, però manquen aquests dos petits detalls: afinar la canalla i treballar bé la pinya. Ahir va estar bé baixar els castells i no córrer riscos en una plaça com aquella, però no estem per fer-ho cada diumenge en els castells que portem a plaça perquè això desmotiva. A aquestes alçades ja no ens ho podem permetre.


Cal també que l'Àrea Social treballi més en la mobilització de la gent i en fer colla: s'han fet coses, si, però cal seguir-ne fent. No es pot parar, ara per ara. També és veritat que la primera base per a què la gent torni a la colla, ara mateix, és solventar els detalls tècnics de canalla i pinya i que surtin els castells de vuit. Això serà el primer pas per a la remuntada espectacular que estic convençut que podrem fer.


Cal que tots tinguem clar que aquest mes d'agost es clau: hem de fer bones diades i plantar-nos a Festa Major amb ambició per donar el màxim de nosaltres i demostrar a tothom que estem progressant humilment però amb l'ambició de colla gran que serem algun dia.


Desitjo que arribin els èxits aviat, per tota la colla i per tota la gent que s'ho mereix. Moltes gràcies a tots i totes per ser-hi i donar el pit!

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Estic d'acord amb tu Sr.Xicot en això de que anar desmuntant castells a plaça desmotiva i molt, però millor això que no pas caure.
Crec que tal i com ha anat la temporada, ara val més no tenir pressa, assajar bé la canalla i provar els castells quan la canalla ja estigui del tot a punt. I mentrestant fer actuacions de castells de 7. El que no pot ser és que sortim de plaça amb un sol castell, que no tinguem capacitat de reacció després de desmuntar un castell i que no fem ús de la repetició. Ahir podiem haver fet després de l'intent desmuntat de 2d7 un 3d7 per exemple, i després de l'intent desmuntat de 4d7net un 4d7 per exemple, i sortir de plaça amb tres castells de set que és el mínim que ens hem d'autoexigir. En això la tècnica va tornar a fallar, i no aprenem dels errors, a la Diada del Joan Sol ja ens va passar, no sabem reaccionar davant dels contratemps d'una actuació i no tenim previst un pla B.
Ànims a tots que els necessitem.

Sr. Xicot ha dit...

Estic bastant d'acord amb tu que hem de mirar de sortir de plaça amb tres castells i ara, amb la nova canalla, ja ho podem fer. Una cosa diferent era a la Diada Joan Sol que ens vam quedar sense canalla després de la caiguda dolenta del 3 de 7 amb l'agulla, pèro diumenge passat podríem haver fet tres castells, i tant que si. Imagino que la plaça tampoc ajudava però no és excusa per no intentar sortir amb tres castells.

Anònim ha dit...

Aquest comentari de que " la plaça no ajuda" , " plaça desangelada", en alguna crònica vostra es diu, literalment: " Una diada en una plaça deserta de públic i gens adequada per a fer-hi actuacions castelleres, que va fer que els Xicots renunciessin fins i tot a repetir els seus castells desmuntats".

Em sembla molt bé que opineu sobre l'espai on actueu sigui el més o menys adequat ( la calor era la que ens va tocar, i l'espai era el nostre local, que per això l'inauguravem). El què no trobo logic és que poseu com a excusa de no repetir rondes o que l'actuació no funcioni culpant als organitzadors per l'espai.

Només era aquesta apreciació, ens anirem veient per les places.

Un Moixiganguer

Sr. Xicot ha dit...

Hola Moixiganguer!

No volíem pas culpar la vostra colla, que us ho esteu currant el millor que podeu. Tens raó que potser ho sembla i t'agraïm l'apreciació.

Lo de no repetir rondes no va ser només per la plaça, però tu saps que, com a casteller, no et motiva igual una plaça de la vila d'Igualada o de Vilafranca que una plaça on no hi ha públic o queda poc apartada o es poc apta per diferents motius... A nosaltres també ens ha passat això i, fins i tot un any, una colla ens va insinuar que no volia actuar en un espai que havíem triat, tot i que al final va acabar actuant però amb mala cara.

El fet de no repetir rondes és decisió exclusiva de la Junta Tècnica dels Xicots, evidentment. I pel que em van dir, el deixar passar rondes va ser per diferents condicionants, un d'ells la plaça però també d'altres que no cal comentar en cap crònica.

Finalment, fer-vos arribar una disculpa sincera a tots el Moixinganguers/es.

Ens veiem per les places. Pit i amunt!

L'HORA A VILAFRANCA


TRADUCTOR

ENS SEGUEIXEN

EN FORMEM PART

EL NOSTRE JOC

MITJANS DE COMUNICACIÓ

ENS HAN VISITAT

contador de visitas
 

© 2009 - Dissenyat per | MIRATGE COMUNICACIÓ - Tots els drets reservats