dimarts, 3 de febrer del 2009

Han triat els Xicots.

Un xicot de cap a peus, en Carles (o Carlus, com li agrada a ell), ens fa arribar una notícia d'ahir del 3cat24, que parla de la trista mort de Hans Beck, el pare de les figures del playmobil, als 79 anys d'edat.

La historia, com moltes, és interessant: l'any 1876, Andreas Brandstäter va fundar l'empresa Geobra Brandstätter GmbH & Co, a Baviera, per a produir articles ornamentals. Durant els primers anys la companyia fabricava principalment productes metàl·lics com telèfons i caixes registradores. El 1954 va orientar la seva producció cap el plàstic, començant a fabricar, entre d'altres, algunes joguines de plàstic com el famós "hula-hoop". Va ser l'any 1971, en una època de crisi com ara (aleshores fou la del petroli), l'empresa va decidir reduir la grandària dels seus productes i va ser Hans Beck, el que ara diríem cap de R+D+i, qui va tenir la idea de fer vehicles de plàstic més petits acompanyats d'uns petits ninots. L'enginyer va acabar focalitzant-se cada cop més en els ninots i els seus accessoris: els mundialment coneguts clicks i així, l'any 1974, es va presentar el Playmobil al saló de Núremberg i va triomfar. Qui vulgui saber-ne més pot anar al
wikipèdia o a la web dels col·leccionistes de clicks.

Tot això ve perquè a la fotografia del 3cat24, treta de l'original muntatge fet amb clicks sobre la
Festa Major de Vilafranca que va fer el col·lectiu 1,2,3 Picaparet, algú ens han triat a nosaltres com a imatge per il·lustrar la notícia! Per l'alçada diria que és una torre de 7 que es veu molt segura!

Bé, sigui casualitat o no, allà estem els
Xicots de Vilafranca!!!

L'HORA A VILAFRANCA


TRADUCTOR

ENS SEGUEIXEN

EN FORMEM PART

EL NOSTRE JOC

MITJANS DE COMUNICACIÓ

ENS HAN VISITAT

contador de visitas
 

© 2009 - Dissenyat per | MIRATGE COMUNICACIÓ - Tots els drets reservats