dissabte, 27 de desembre del 2008

La innocentada castellera.

Dimecres passat, dia 24, el setmanari El 3 de vuit publicava, en portada, el següent titular: "Castellers i Xicots de Vilafranca obren converses per fusionar les dues colles". A la pàgina 59, s'explica tota la notícia de cap a peus, amb algunes indicacions que, per algú que sigui del món casteller, de seguida veu el llautó de l'assumpte: és una innocentada! Tot i així, per algú que no sigui del món casteller, fins a les últimes paraules de la notícia no es desvetlla que la reunió entre les Juntes de les dues colles serà el dia 28, fet que ja indica clarament que si has arribat allà donant veracitat a la notícia, és que t'estaven penjant la llufa.

Pensem que ha estat un bon detall d'humor dels amics del setmanari penedesenc, amb algunes pensades sublims que ens han fet riure de debò. Per exemple, quan parla de participar als actes del dia 30, punt que està inclòs dins els objectius del PROJECTE NOU i que la notícia remata dient que aquest punt ja estaria assolit i amb escreix puix que, amb la fusió, podríem actuar no només a la processó sinó també a la Diada castellera. Un altre punt, aquest per fer la punyeta als verds, diu que amb la unió, la nova colla tindria més pes específic a la
Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) i molt divertit el que diu de que "els Xicots obriríem la porta a l'Àfrica als verds mentre que els Castellers obririen la porta de Sud-Amèrica als vermells". Molt i molt bona.

Ara bé, la part més irònica és quan, al final, parla de la creació d'una Comissió d'Experts integrada per persones que, pel seu tarannà, dona la sensació que serien fortament opositores a aquesta petita bajanada que s'ha plantejat en forma d'innocentada.

Pensem que el fet d'haver sortit com a innocentada demostra que el PROJECTE NOU dels Xicots està ressonant fort a Vilafranca. Portem quatre setmanes sent notícia, tres d'elles portada. No sé qui va dir que "el més important és que es parli d'un, encara que sigui malament" (si algú ho sap que ho indiqui en un comentaris, si us plau). De moment, se'n parla i se'n parla bé.

Que les rialles i les llufes us acompanyin aquest dia dels innocents de 2008!

L'HORA A VILAFRANCA


TRADUCTOR

ENS SEGUEIXEN

EN FORMEM PART

EL NOSTRE JOC

MITJANS DE COMUNICACIÓ

ENS HAN VISITAT

contador de visitas
 

© 2009 - Dissenyat per | MIRATGE COMUNICACIÓ - Tots els drets reservats