dissabte, 20 de desembre del 2008

Un article per creure en una colla.

Ahir vam publicar un article al setmanari El 3 de vuit. El reproduïm aquí sota:

UN NOU PROJECTE PER AL FET CASTELLER VILAFRANQUÍ.

La
Colla de Castellers Xicots de Vilafranca vam viure divendres passat un dels actes més importants en la dinàmica interna de l’entitat: l’Assemblea General. D’ella en va sortir escollir l’equip directiu que regirà la colla els propers anys, el que es va presentar sota el nom de Projecte Nou.

L’equip que, des d’ara mateix, ens posem al davant de la colla, estem convençuts que tant la vila com la comarca desitgen que la nostra entitat arribi a ser una colla capdavantera dins el món casteller i cultural. Tenim tots el ingredients necessaris: fa 26 anys que portem el nom de Vilafranca arreu, tenim la idiosincràsia i tarannà del fet casteller vilafranquí i això sol ja és un baluard decisiu i remarcable que hem de saber aprofitar.

Hem de trencar amb la dinàmica i el complex de colla petita, pensar en gran i passar a lluitar i competir amb altres colles i ciutats d’un prestigi i tradició castellera molt respectuosos i vàlids, però lluny de la nostra tradició i arrelament casteller. Només així ho aconseguirem.

La similitud més propera la tenim a Valls, una ciutat de tradició tan ancestral com la nostra vila i que, en tota la història del món casteller, sempre ha comptat amb dues de les colles capdavanteres i més importants del moment. Però en aquests moments ja trobem dues colles de gran nivell en ciutats com Tarragona i Barcelona.

Vilafranca no té per què ser una excepció: tenim la Plaça més castellera, la Diada de les diades, la colla capdavantera dels últims anys. Només falta que siguem una ciutat amb dues colles pròpies entre les capdavanteres del món casteller. L´afeccionat ho espera i creiem i estem segurs que els Xicots podem donar a Vilafranca el màxim exponent de la història castellera, aconseguint afegir el concepte de Ciutat més Castellera al de Plaça més Castellera.

Ara per ara, vulguem o no, en aquest sentit estem tan sols a mig camí. Tenim la sort, l’oportunitat i l’orgull d’afrontar aquest repte. Aquest és a les mans de tots els Xicots i de tota la vila i la comarca sencera, com també el fet de passar a la història com a l’entitat i la ciutat que, junts, ho vam fer possible.

Aquest repte és possible i s´ha d´intentar. Hem de trencar amb les pors, els conformismes i els derrotismes, prenent la responsabilitat i també il•lusió que ens porti a assolir aquest objectiu comú.

Tenim l’experiència de què amb els mètodes actualitzats, una bona planificació, una adequada integració i altres bases sòlides de treball, això és possible. Només cal tenir en compte l´exemple de colles que, amb un curt bagatge de temps des de la seva creació, han arribat a assolir castells de vuit i de nou, d´una manera solvent, continuada i eficaç.

Amb tota la humilitat d’un equip recentment estrenat però amb la fermesa d’un convenciment que ha de ser col•lectiu, faig una crida a tots els Xicots i Xicotes, a tots els afeccionats i afeccionades i, en general, a tots els convilatans i penedesencs, a creure en aquest repte i a donar-li el màxim suport que cadascú pugui fer-nos arribar, sigui des de la soca del castell com des del bell mig de la plaça.

Agraeixo la vostra atenció i vull desitjar a tothom unes molt bones festes i un feliç any 2009, en nom de totes les persones que formem la
Colla de Castellers Xicots de Vilafranca.

Manel Trias i Vives
President

L'HORA A VILAFRANCA


TRADUCTOR

ENS SEGUEIXEN

EN FORMEM PART

EL NOSTRE JOC

MITJANS DE COMUNICACIÓ

ENS HAN VISITAT

contador de visitas
 

© 2009 - Dissenyat per | MIRATGE COMUNICACIÓ - Tots els drets reservats