dimecres, 14 de gener del 2009

No te quieres enterar, ye-ye!

Fa uns dies, el periòdic gratuït de Vilafranca, el 7DIES edició nº 164, va treure al carrer un resum especial de les notícies de l'any 2008, com sol ser habitual en molts mitjans de comunicació quan arriba el canvi d'any.

El que hom es pregunta és quin criteri han fet servir els periodistes d'aquest periòdic gratuït de Vilafranca per seleccionar les notícies que han sortit en aquest resum 2008. Per què ho diem això? Doncs perquè la única notícia que hi surt dels Xicots de Vilafranca és la següent (mireu-ho
aquí, a la darrera línia): "Manel Cantón nou cap de colla dels Xicots de Vilafranca".

Fantàstic!!! Pels periodistes del 7DIES, la única notícia destacable dels Xicots durant l'any 2008 va ser que un individu és escollit cap de colla? Doncs que bé!!! (llegeixi's amb ironia). Res del PROJECTE NOU, res de l'equip de treball de 26 persones, només el titular d'un nom per a un càrrec... Tal com hem explicat la notícia a tots els mitjans locals, amb un acte de presentació pública a la qual van ser convocats i a la que, curiosament, no hi va assistir ningú del 7DIES, el PROJECTE NOU és un equip, no és un nom; és una idea de colla, no d'individus; és una idea d'entitat, no de personalismes. Si haguessin vingut a la presentació o s'haguessin llegit els diversos comunicats de premsa que els hi vam fer arribar, potser haurien entès de què estàvem parlant.

Però "no te quieres enterar", oi? Perquè a banda d'això, el fet que només aparegui aquest únic titular també és veritablement una manca de rigor gravíssima. Com pot ser que no aparegui, en el seu resum de titulars de l'any, l'activitat més mediàtica que hem fet els Xicots en tota la història? Una activitat que va merèixer un programa sencer del
Quarts de Nou, que va ser notícia als principals diaris nacionals, que va ser objecte d'entrevistes a programes de ràdio del pais, que va ser motiu de reportatges especials per part de molts mitjans locals. Una activitat que va ser pionera i que va portar la colla a ser la primera en aixecar castells al continent africà... I això no surt al resum anual del 7DIES?

Definitivament, "no te quieres enterar". I això, en un periodista, en un mitjà de comunicació, és una mica greu, oi?

2 comentaris:

montse ha dit...

amb aquest escrit demostren que no estan gaire interesats en el que fan els xicots de vilafranca i com a medi de comunicació son una mica incults no? o es que estan en contra dels xicots?

Sr. Xicot ha dit...

Ni idea, Montse. Però el 7DIES dóna molta importància a la informació castellera i costa creure que s'hagi oblidat del tema Marroc i no d'altres notícies castellers molt menys importants. Això li resta credibilitat i seriositat al periòdic ja que el seu resum anual té mancances greus. Clar que, en un periòdic gratuït, suposo que no se l'hi pot demanar gaire.

L'HORA A VILAFRANCA


TRADUCTOR

ENS SEGUEIXEN

EN FORMEM PART

EL NOSTRE JOC

MITJANS DE COMUNICACIÓ

ENS HAN VISITAT

contador de visitas
 

© 2009 - Dissenyat per | MIRATGE COMUNICACIÓ - Tots els drets reservats